Ajánlott bejegyzések

Dominika - Életképek a farmról

Az előző posztban említettem milyen munkák adódtak, milyen állatok voltak a környéken. Gondoltam, egy kicsit kép-centrikusabb poszttal közelebb hozhatom a dominikai mindennapjainkat hozzátok. Pár kedves emlék, amik személyesebbé "egészítik ki" az előző bemutató jellegű posztot. Lássunk hát neki!

Spark és Sister a két kölyökkutyi mindig beszökött Gretáék házába, ahol semmi keresnivalójuk nem volt. Mint látható, nem stresszelték túl a dolgot. :)

Persze sokszor felkönyörögték magukat az ölünkbe is..

Brigi épp egy kisebb adag bush-t cipel. :)

Nos a seggreeséseim közül ez volt a legveszélyesebb. Épp befejeztem egy breadfruit tree kivágását és lefelé igyekeztem egy ösvény nélküli részen, amikor megcsúsztam. A machete a kezemben volt, és reflexből felfelé rántottam a kezem, ebből kifolyólag fejbe vertem magam vele. Szerencsés vagyok azonban, hisz nem a szememet találtam el, sem nem vágtam le a fülem vagy a fél arcom... A sebhely azonban azóta is ott van. :)

Ezt a "vízmosást" véletlenül találtam meg a farm mellett, mikor egyik nap a kecskék ledöntötték a kerítés egy részét, és az erdőben kellett hajkurásznom őket. Másnap Brigivel visszamentünk és felmásztunk egy darabon. Ez egy tipikus dominikai vízmosás, ami normál esetben száraz, nagy esőben viszont tonnás sziklákat görget itt a víz.

Többféle levelet is szárítottunk ottlétünk alatt. Főleg citromfüvet és különböző babérleveleket, melyekből több adagot is küldtünk haza később. A coco-stick-ek a kakaó feldolgozásunk végeredményei, amiről majd külön írok egy rövid posztot. :)

A kutyaház melletti grapefruit fa első termése rögtön egy 7-es csokor volt! Háttérben a falon egy propeller, amely majdnem megölte Normant sok évvel ezelőtt, mikor szerelte a repülőt... Más is órát csinálna belőle a falára, igaz? :D

Ásom a lyukakat a kakaófáknak, míg Norman kicsit lentebb már ülteti a palántákat. Összesen majdnem 100 lyukat ástam fent Kaseb-en.

Kakaófa-bölcsi. Érdekesség, hogy a mag nem marad a földben, hanem abból nyílnak az első levelek.

Ezzel a szépséggel utolsó nap találkoztunk, mikor Kaseb-en meditáltunk. Először azt hittem ember közeledik, olyan zajjal jött. Végül kb. 2 méterre állapodott meg tőlem, és teljesen zavartalanul tett-vett. Muszáj volt azonban lefényképeznem, és ezzel megzavartam. Sokáig egy helyben ácsorgott és nézett, majd úgy elszaladt, hogy csak néztünk. Brigi pont ennek a kb. 20 percnek a végére ért oda, így ő is megcsodálhatta. :)

Mérlegelés közben. Ez már a továbbfejlesztett verzió. Eredetileg a kampóra akaszkodva csináltam, de azért ez mégiscsak kényelmesebb. :)

Véletlenül bukkantunk erre a gyökérre mikor egy vízmosásban bush-t vágtunk. Szerintem szenzációs, ráadásul ezen nem is látszik milyen hosszan nyúlt el a törzstől mielőtt a földbe süllyedt volna.

Erre a szépségre is itt bukkantunk, a "szikla-ölelő" gyökér.

Brigi rengeteget dolgozott ezen a gyöngyörű kalabash-héjon, de mivel a szállítása nem igazán lett volna praktikus, végül ott hagytuk. :(

Délutáni lazítás a guadeloupi Dechatlonban vásárolt szuper függőágyban. Az esetek 100 százalékában olvasni indultam, de majdnem mindig egy szuper alvásba torkollott a dolog. Egyszerűen imádtam!

A szülinapi pizza és meglepetés csokitorta mellé járt a kedvenc helyi italom (passion fruit juice), ráadásul különlegesen díszített pohárban! A képen látható, Nepálban kapott nyakláncomat később Barbadoson elhagytam. Gyanúm szerint egy strandolás előtt elfelejtettem levenni, és a parton a pólómmal együtt észrevétlenül lerántottam. Azóta is sajog érte a szívem..

Gázcipelés a faluból a farmra. Jó edzés volt, az biztos!

Dominikán ünnepeltük a 3. és 4. "hónapfordulónkat". Hihetetlen belegondolni, hogy Brigi 2 héten belül úgy döntött elutazik velem, és kevesebb mint 2 hónapon belül pedig már a Karib-tengeren utazgattunk.

Indulás előtti végső mérlegelés: 17 kg.

Ennyi fért most bele, de a közelmúltban vásárolt laptopomnak köszönhetően most már kicsit szabadabban tudok írni. Közel 10 poszt van a fejemben amit meg szeretnék írni, igyekszem velük! :)


©2017 by Benceutazik